Aanbod Coaching en Training  Systemisch werk.

Inleiding systemisch werk.

Omdat we deel zijn van een systeem en we vaak eigen belangen hebben  in dat systeem, is het niet altijd eenvoudig het geheel te overzien. Op dezelfde manier als een individuele automobilist de file waar hij of zij inzit niet kan overzien. Als we ermiddenin zitten is het heel anders dan als we van bovenaf kijken b.v. vanuit een helikopter. Vanuit een ander perspectief krijgt men een heel andere kijk op de zaken. (bron: JanJacob Stam, Opleiding Systeemdynamiek in organisaties).

Er is een verbluffend hulpmiddel om systeemdynamieken in beeld te brengen: de systeemconstellatie.

Met behulp van representanten ook wel genoemd stand-ins, gekozen uit de deelnemers van een training, worden de onderlinge posities  van de sleutelpersonen in de organisatie ten opzichte van elkaar neergezet.  Dit kun je doen voor elk systeem, maar ook voor het systeem van een persoon. Zo kun je onderzoeken:

  • Wat maakt dat iemand last heeft van stress, een burn-out heeft of andere klachten.
  • Wat is er in het systeem (het eigen systeem of dat van de werksituatie) dat leidt tot deze klachten?
  • Welke baan past het best bij mij?
  • Wat zit er in de weg om een leuke werkkring te vinden?  
  • Ik kan kiezen uit drie mogelijkheden? Welke past het best bij mij?  

Het grote voordeel van deze methode is dat je ook kunt onderzoeken wat er nodig is om de situatie te veranderen cq. te verbeteren.  De representanten, die worden gekozen door degene die  een opstelling doet (de cliënt) komen in contact met het geheugen van het systeem. Ze maken contact met dat wat ze ervaren, zowel binnen zichzelf als t.o. de anderen in de constellatie. Het interessante is dat ze vanuit die positie informatie kunnen geven die op een andere manier  niet toegankelijk is.   

Sytemisch werk is ontwikkeld door Bert Hellinger uit Duitsland. Midden jaren negentig van de vorige eeuw is het verder ontwikkeld door Gunthard  Weber en toepasbaar gemaakt voor diverse organisaties.

Aanbod.

Introducties en presentaties systemisch werk voor diverse organisaties, netwerken  en opleidingen. Zoals o.m. voor: NVO2 (beroepsvereniging voor opleiders en HRMers), netwerk voor bedrijfsmaatschappelijke werkers,  een groep  werkloze ICTers begeleid door Randstad Mobiliteitsdiensten, P&Oers en BMWers Kadaster.   

Ik richt me daarnaast op de individuele werknemers/sters die of niet goed functioneren of van baan willen of moeten veranderen. D.m.v. een opstelling onderzoeken we de diverse mogelijkheden b.v. bij het zoeken naar een andere werkkring. Ook is het mogelijk te kijken wat er e.v.t. in de weg zit om een nieuwe baan te vinden. Alle vragen op het gebied van loopbaan en loopbaanontwikkeling zijn mogelijk om op te stellen.  

Voor mensen die verdere individuele coaching nodig hebben stippel ik een kortdurend traject uit in combinatie met SFT (Solution Focused Therapie).

Coachingtraject.

Systemisch werk is ook mogelijk als individueel consult. Voor mensen die zich minder op hun gemak voelen in een  groep werkt het individueel even goed.  Tijdens een traject wordt specifiek inhoud gegeven aan op maat gesneden begeleiding.  

Over de trainer/coach

Anja Brasser heeft een ruime ervaring met coaching en training. Sinds 1988 heeft ze haar eigen  onderneming waarin ze zowel met groepen als met individuen werkt.

Ze is afgestudeerd als drs in de Andragologie (1987, U.v.A), beter bekend als sociale pedagogie, met als specialisatie: Werken met groepen.  Ze heeft daarna diverse opleidingen gevolgd.

Zoals  een algemene opleiding voor trainer Train de Trainer: Roelants Consult, Bussum en de Opleiding Organisatieopstellingen bij het  Hellinger Insituut Nederland, o.l.v. Jan Jacob Stam, en Bibi Schröder.