“HAPPY ALS SINGLE?”

Familieopstellingen voor alleenstaanden

Ook alleen? Ontdek samen met andere singles dat je helemaal o.k. bent ook al heb je geen partner.
In deze workshop onderzoeken we d.m.v. familieopstellingen de reden van je single-zijn.
En vooral wat ervoor nodig is om het op te heffen.
Veel mensen denken in deze tijd, waarin de liefde geromantiseerd wordt dat ze iets niet goed doen en daarom alleen door het leven gaan.
Als je een Familieopstelling doet over dit onderwerp en het alleenzijn onder ogen ziet, ga je meer accepteren dat je alleenstaande bent. Een voorwaarde om je open te kunnen stellen voor een partner. Die acceptatie is een eerste stap.
Ook bij het verlangen naar een partner kunnen familieverstrikkingen je in de weg zitten.

Bijvoorbeeld: een vrouw bleek onbewust altijd nog de eerste man van haar moeder voor zich te zien, onbewust was ze zijn plaats in gaan nemen. Zij was daardoor de partner van haar moeder en was zonder dat ze het wist daarom niet vrij een eigen partner te kiezen.
Een vrouw die steeds getrouwde mannen aantrok, bleek tijdens de opstelling nog steeds verbonden te zijn met haar overleden echtgenoot waar ze veel van gehouden had en die aan kanker was overleden. Tijdens de opstelling deden we een ritueel zodat ze afscheid van hem kon nemen. Het leidde in haar leven al zeer snel tot een relatie met een man die vrij was.

Het gaat er bij een familieopstelling vooral om degenen die in de familie vergeten zijn of niet erkend weer een plaats te geven.
Het is van belang voor de familieopstelling stil te staan bij wat er feitelijk in de familie op relatiegebied gebeurd is. Ook eerdere geliefden van jezelf of van je ouders of grootouders kunnen daar een rol in spelen.
Een familieopstelling brengt helderheid over je single-zijn.

Je weet tevoren zeker dat je aan de beurt komt.

Aantal:

8-12 deelnemers. 5 à 6 mensen kunnen een opstelling doen.

Opgave:

Anja Brasser, telefoon 020-6224285. Email:clearvision@xs4all.nl

 

website  www.clearvision-opstellingen.nl

Data en locaties: zie agenda.

Neem contact op...